Recepten

Gebakken ei met tomaat, ui en knoflook (voor 1 persoon)

4 Eieren (alleen eiwit)
4 Tomaten
½  uitje
knoflook
peterselie
zout (himalaya zout)
peper

Hussel de eieren, snij de uitjes, knoflook en peterselie fijn.  Hak de tomaten in blokjes.
Fruit de uitjes in de pan, doe daarna de knoflook en de tomaten erbij.
Doe het eimengsel erbij en blijf alles lekker door elkaar mengen.
Als laatste de peterselie erbij, zout en peper

 

Sla van Spinazie met tonijn

Verse spinazie bladen
paprika (rood, geel, groen)
tomaten
rucola
bosuitje
Blikje tonijn (op waterbasis)

Maak de spinaziebladen schoon en snij (desgewenst) de spinazie bladen iets kleiner en doe dit in een kom. Snij de rest van de groente klein en doe allemaal in een kom.
Water uit tonijnblikje laten lopen en doe de tonijn ook in de kom.
Alles mengen.

Je kunt i.p.v. spinazie ook andijvie , spitskool, witte kool of Chinese kool gebruiken. Ook kun je alle groentes gebruiken. Wanneer je de salade zonder saus in de koelkast bewaard, kun je de volgende dag er ook nog van eten.
Tonijn kun je vervangen door (in bouillon gekookte)kip, door runderrookvlees, carpaccio, gerookte kip (van de slager) , gamba’s etc.

Je kunt dit geheel aanmaken met een heerlijk mosterd/honing sausje!
2 eetlepels honing
3 eetlepels mosterd
150-200ml water
Zout
Peper

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of mixer en meng alles.
Dit sausje kun je gebruiken over je salades, maar is ook heel erg lekker bij verschillende soorten vlees, vis en kip.


Hamburger van rundergehakt

250 gram rundergehakt.
gesnipperd uitje
zout (Himalaya)
peper
peterselie
knoflook (desgewenst)

Alles door elkaar mengen  en daarna een platte schijf maken van het gehaktmengsel.
Verwarm de koekenpan en doe daarin een scheutje bouillon. Bak daarin de hamburger.
Iedere keer een beetje bouillon toevoegen wanneer de pan weer helemaal droog is.
Saus erover en klaar!
Heerlijk bij de sla.


Gevulde paprika

250 gram rundergehakt
gesnipperd uitje
Tomaat blokjes
4 grote rode paprika’s
Paprika (geel, groen, rood) in blokjes
witte of chinese kool in hele fijn reepjes gesneden.
Paprika poeder of kerriepoeder
knoflook
bouillon

Verwarm de oven op 200 graden.
Verwarm de pan en doe een scheutje bouillon in de pan. Fruit de uitjes, knoflook  en doe daarna de tomatenblokjes, paprika en kool erbij. Haal alles uit de pan.
Bouillon in de pan en rul daarin het gehakt. Daarna het groente mengsel in de pan.
Snij van de 4 grote paprika’s de bovenkant eraf. Stop het gehakt/groentemengsel  erin.
Doe de paprika’s in de oven (op 180 graden) 10 minuten en klaar!
Ook hier smaakt een beetje honing/mosterd saus heerlijk over!

 

 

Knoflook gamba’s (voor 2 personen)

3 tenen knoflook
¼ bosje peterselie
12 gepelde gamba’s
½ gedroogde rode chilipeper
50 ml groentebouillon
Verwarm de oven op 200 graden.
Hak de knoflook , peterselie fijn. Spoel de gamba’s af en laat ze uitlekken. Verwijder de darmkanaaltjes.
Fruit de knoflook in een beetje bouillon in de pan. Verkruimel de peper en voeg deze toe. Bak de peterselie al roerend 2 minuten mee.
Voeg daarna de gamba’s toe en giet daarna de bouillon erbij.
Doe alles in een ovenschaal en doe deze 15 minuten in de oven.
Steek in elke gamba een cocktailprikker en serveer ze in de bouillon.
Je kun de gamba’s eventueel vervangen door witte vis of kip.

 

Runderstoofvlees (voor 2 personen)

Runderlappen 500 gram
Peper
Zout
3 grote of 4 kleinere laurierbladen
azijn
Bouillon
desgewenst 3 tenen knoflook

Wrijf de runderlappen in met peper en zout.
Doe de runderlappen in de pan en laat aan beide kanten dicht schroeien. Daarna bouillon erbij, scheutje azijn, 3 of 4 laurierbladen. Eventueel 3 hele knoflooktenen in de pan .
Laat 3 tot 4 uur op het laagste pitje sudderen met de deksel op de pan. Blijf iedere keer controleren of er nog genoeg bouillon in de pan zit.

 

Kabeljauw met grote garnalen spies  (4 personen)

400 gram Kabeljauw
8 grote garnalen
12 kerstomaatjes
1 Courgette
1 groene en/of gele paprika
2 teentjes knoflook
zout
peper
1 tl italiaanse kruiden
4 el water
8 houten satéprikkers

Verwarm de grill in de oven voor op 250 graden.
Spoel de kabeljauw  af en dep hem droog. Snijd de kabeljauw  in stukken. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel daarna de garnalen af en dep ze droog.
Was de paprika en snijd ze in grote stukken. Maak de tomaatjes schoon en maak ze droog.
Was de courgette en snijd hem in 1 cm dikke plakjes.
Rijg de vis, paprika, garnalen, tomaatjes, courgette om en om aan de houten satéprikkers.
Pel de teentjes knoflook en plet het. Roer daardoor de zout, peper en italiaanse kruiden. Meng dit met 4 eetlepels water. Wrijf de spiesen hiermee in.Leg de spiesen op de grillplaat en grill ze in ongeveer 8 minuten klaar. Draai ze herhaaldelijk om en blijf ze inwrijven met het kruidenmengsel.


Pittige paprikasoep

2 tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0,75 liter kippenbouillon (zonder vet en suikers)
verse basilicum
peper en zout

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.
Fruit dit geheel aan in een beetje kippenbouillon.
Voeg de tomatenpuree toe en warm dit op.
Was de tomaten en de paprika’s en snijd ze in stukjes. Voeg de uien bij.
Voeg de bouillon toe en laat het mengel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met verse basilicum.

Variatietips:
-Maak van rundergehakt kleine balletjes . Breng ze op smaak met wat peper en zout doe deze door de soep.
-een meer spaanse variatie: Maak van 1 extra knoflookteen dunne schijfjes. En doe deze door de soep. Om de soep af te maken kun je een ei (alleen eiwit) pocheren in de soep.

 

Sla met Champignons

200 gram Champignons
1 el citroensap
zout
peper
½ bosje peterselie
1 teentje knoflook
200 gram veldsla (of andere soorten sla, of spinazie, andijvie etc.)
2 eetlepels basisbouillon opgelost in water
scheutje azijn
1 kleine el mosterd

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes en doe er een klein beetje citroensap overheen. Verhit de basisbouillon en roerbak de champignons in ongeveer 2 minuten op een matig vuur. Breng de champignons met zout en peper.
Was de peterselie en schud het droog. Hak de blaadjes fijn. Pel het teentje knoflook en plet het.
Schep de peterselie en knoflook door de champignons.
Was de sla en dep het droog.  Meng de azijn met mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel door de sla.
Verdeel de sla over de borden en verdeel de champignons  over de sla.

 

 

Drinken

Roodfruitwater
Verdeel 30 gr. (bevroren) rood fruit in een glas. Voeg wat ijsblokken toe en vul het glas verder met water. Drink het wanneer het nog lekker koud is.

Citruswater
2 partjes sinaasappel, grapefruit en citroen in een glas. Voeg wat ijsblokken toe en vul het glas verder met water. Drink het wanneer het nog lekker koud is.

Limoen met munt water
3 partjes limoen en 2 takken munt in een glas. Voeg wat ijsblokken toe en vul het glas verder met water. Drink het wanneer het nog lekker koud is.

Smoothies

Variatie op de ochtend smoothie:
 Meng 250 ml water met 2 handen spinazie, 2 geschilde kiwi’s en een stuk komkommer van ongeveer 6-8 cm. (eventueel wey eiwit) in een keukenmachine tot een gladde massa.

Meng 250 ml water met 250 gram rood fruit (eventueel uit de diepvries) en wey eiwit tot een gladde massa.

Shake

Doe wat water in de blender en kies 2 of 3 stuks fruit en 1 soort groente, kan ook rode biet zijn etc. wat je lekker vindt. Blender alles totdat het een vloeibaar drankje is geworden.

Dit kan je na het dieet ook blijven doen, dan kan je er wat Brinta of noten doorheen doen voor een goede stoelgang.

Wil je wat extra eiwit binnen krijgen, kan je dat evt ook toevoegen.

Tomatensoep

Tomaten, courchette, boullon blokje, gehakt

Maak inkepingen in de tomaten en laat ze wellen in gekookt water. Ontvel de tomaten. Blender de tomaten en courchette. Voeg wat boullon toe en zout na smaak en vergeet de balletjes niet te draaien. Even laten koken en klaar is je soep. Voeg evt wat gebakken uitjes en knoflook toe en soepgroenten.

 

Gevulde paprika

1 paprika, runder gehakt, champignons, knoflook teentje, courchette, uitje

Rul het gehakt met knoflook en snij de paprika door midden en verwijder de pitjes. Snij de ingredienten zo klein mogelijk en vul de paprika en voeg uiteraard de gehakt toe. In de oven naar gelang

 

Salade

Champignons, ui, klein beetje olijfolie, knoflookpoeder, paprika, sla (gemengd), lof/spinazie of andijvie, tomaat, komkommer, Basilico saladedressing met citroen, kip, biefstuk reepjes, ossenworst

Kies de basis uit sla / lof etc. Doe er een scheutje salade dressing en knoflookpoeder bij. Bak wat champignons en vlees en voeg er wat paprika bij etc.  Lekker over de salade verdelen. Voor een nog knapperiger gevoel kan je 2 chrisinis over de salade kruimelen. Chrisinis zijn hele dunne soepstengeltjes waar je er 2 van mag eten.

 

Ik had echt rugproblemen. Nu blijkt dat deze band mij daar echt fantastisch bij helpt
George Klant in Utrecht