Jan de Bond

Op mijn 50e werd diabetes 2 (ouderdoms suiker) bij mij geconstateerd. Begonnen werd met medicatie van 500 mg Metformine per dag. Al vrij snel werd dit verhoogd naar 750 mg en een half jaar later naar 1000 mg per dag. 1 x 500 mg ‘s ochtends en 1 x 500 mg ‘s avonds. I die periode van deze medicatie heb ik getracht via diëten met behulp van een dietiste de zaak beter onder controle te krijgen in de hoop de medicatie naar beneden bij te kunnen stellen. Dit heeft op geen enkel moment tot resultaat geleid. Mijn gewicht schommelde van 3 kg eraf en binnen 1 å 2 maanden weer terug op oude gewicht. Het is als diabetes erg lastig om je gewicht op orde te krijgen.

Ongeveer een half jaar geleden heb ik een crosstrainer aangeschaft en ben ik gestart met 10 minuten per dag sporten op de crosstrainer. Dit in combinatie met de Better Belly®. Na ongeveer 4 weken heb ik de 10 minuten verhoogd naar 15 minuten per dag en na 2 maanden 15 minuten in de ochtend en 15 minuten in de avond. Ik blijf op mijn eten letten en zorg dat ik op tijd eet.Regelmaat!!

Door het sporten op de crosstrainer nam mijn algeheel welbevinden merkbaar toe, maar na verloop van tijd nam het aantal hypo’s (te laag bloedsuiker) met name in de middag (na 15:00 uur) toe. In overleg met de huisarts, die ik had geïnformeerd over mijn dagelijkse inspanning, werd de medicatie verlaagd naar750 mg per dag. 1 x 500 mg ‘s ochtends en 250 mg ‘s avonds. Dit had geen gevolgen. De hypo’s bleven komen. Zelf diagnoticeerde ik dat dit door de 500 mg Metformine in de ochtend moest komen. De huisarts had een andere mening. Ondanks dat mijn huisarts erop wees dat Metformine de (nare) eigenschap heeft ongeveer 6 uur na inname te gaan werken. Of dit nu nodig is of niet. Door de hypo’s werd het een gevecht met mezelf om te blijven volhouden op de crosstrainer. Onder het idee de aanhouder wint en in overleg met de huisarts heb ik de medicatie verlaagd naar 250 mg ‘s ochtends en 250 mg ‘s avonds. Dit gaf in eerste instantie een lichte verbetering, maar na verloop van tijd (2 weken) zat ik weer op het oude niveau van hypo’s in de middag. Gek werd ik ervan en mijn omgeving ook. Het is bekend van diabetes dat het een enorme invloed heeft op je humeur. Dit resulteerde in nog een overleg met de huisarts waarin ik haar voorstelde dat ik het een tijdje zonder ochtend medicatie zou gaan proberen. Ik gebruik nu sinds ruim 2 maanden nog maar 250 mg Metformine ‘s avonds. Dit in combinatie met het dieet. Gebruik van alcohol is in principe af te raden, maar af en toe een wijntje of een biertje kan geen kwaad. Ook hier geldt “Overdaad Schaadt”.

Ik durf te stellen dat in mijn specifieke geval het sporten een verlaging van de hoeveelheid medicijnen heeft veroozaakt en voor een beter welbevinden zorgt. In welke mate het gebruik van de Better Belly® hierin bijdraagt of heeft bijgedragen is voor mij niet te bepalen, maar ik weet wel dat ik niet zonder de Better Belly® wil sporten. Feit is ook dat mijn buikomvang 8 cm geslonken is. Conditioneel doet het half uurtje sport niet zo heel veel met me, maar met name na de ochtend sessie van 15 minuten voelt het alsof ik de hele wereld weer aan kan.

Ik had echt rugproblemen. Nu blijkt dat deze band mij daar echt fantastisch bij helpt
George Klant in Utrecht